Herbaty świata i nie tylko… cz. 2

Wśród herbat dziwnych i niepowtarzalnych pojawiła się kolejna propozycja. Jej robocza nazwa to „wywar miętowo-pajęczy”.
Do przygotowania takiej herbaty wystarczy kubek, wrzątek, odrobina mięty (może być w torebce) i niezauważony przez nikogo, dorodny pająk*. Wszystkie składniki łączymy w logiczną całość, czekamy ok. 10 minut i wywar jest już gotowy do spożycia.
Nie stwierdzono naukowo faktu zmiany w pająka, czy innego stawonoga po skonsumowaniu owego specyfiku, co nie znaczy jednak, iż takie efekty uboczne nie nastąpią.
Smacznego.

*) Pająk musi się znaleźć w kubku zupełnie przypadkiem, nie może zostać weń intencyjnie, świadomie wrzucony, bowiem napar traci swe odżywcze i magiczne (jak twierdzą co poniektórzy) właściwości.

Reklamy

1 komentarz

Filed under paranormal, życie

One response to “Herbaty świata i nie tylko… cz. 2

  1. Haaszek

    Polecam herbatę czerwoną o zapachu cytryny z drożdżówką na dnie. Smakuje zwłaszcza gościom.

Drapnij

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s